Skip to main content

Arctemis, projecte solidari

El Club d’Arquers Terrassa té signat un conveni de col·laboració amb l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa per tal dur a terme un projecte d’intervenció socioesportiu que té com a finalitat la millora de l’estat físic, social i psicològic de les i els pacients que han patit o patiran limfedema, derivat d’un càncer de mama.

Des de ja fa uns anys, s’ha demostrat que realitzar algunes activitats esportives com el tir amb arc ajuden a prevenir el limfedema. Són diversos els projectes desenvolupats de forma conjunta entre l’àmbit sanitari i del tir amb arc que cerquen la millora de les pacients que han desenvolupat un limfedema. Mencionem, entre d’altres, els projectes desenvolupats per l’Hospital Universitari Infanta Leonor (Madrid) juntament amb el Club de Tiro con Arco de Moratalaz; l’Hospital Mateo Orfila (Menorca) en col·laboració amb el Club d’Arc de Maó o l’Hospital Santa Tecla de Tarragona amb el club d’arquers TAU.

Davant les experiències exitoses i els estudis realitzats a diferents  hospitals i clubs d’arquers al territori espanyol i estranger, el Club d’Arquers Terrassa ha volgut sumar-se a aquesta iniciativa aportant els seus coneixements, instal·lacions i material a les persones tractades de càncer mamari que han patit o poden partir en un futur limfedema.
El programa d’intervenció desenvolupat amb l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa compta amb el suport de la Fundació Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica (Oncolliga) de Terrassa i amb la complicitat i recolzament de les Regidories d’Esport i d’Accessibilitat, Salut, Capacitats diverses i Gent gran de l’Ajuntament de Terrassa.
Vagi per endavant el nostre agraïment a totes les entitats i participants pel seu esforç i lluita en la millora de les persones de la nostra ciutat.

Animeu-vos i apunteu-vos. Ens ho passarem molt bé!

Sempre fortes!

Informació: Si el programa és del teu interès o pot ser d’interès d’alguna persona que coneguis, posa’t en contacte amb nosaltres o directament amb la unitat d’Oncologia de l’Hospital Mútua de Terrassa per preguntar com pots participar.

Preus: Programa d’intervenció gratuït per a les i els participants.